Hoe meet ik mijn bh-maat - BH Support

Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

Je bh-maat meten

De juiste maat is heel belangrijk anders kan de bh minder goed zijn werk doen. Bij twijfel over je maat kan het nuttig zijn om je bh-maten op te meten. Houd er rekening mee dat het ene bh-merk wat ruimer kan vallen dan de andere. Beschouw je opgemeten bh-maten daarom als uitgangspunt. In de praktijk kan het zijn dat je toch nog op een andere maat uitkomt.

Tips bij het meten

  • Je kunt alleen meten over een goed zittende bh, eentje die je borsten ondersteunt. Trek géén push-up, voorgevulde, minimizer of sport bh aan, die geven een een vertekend beeld.
  • Indien mogelijk laat iemand helpen bij het meten. Die staat er recht voor, kan de centimeter recht houden en strakker aantrekken.
  • Let op: de gevonden maten kunnen afwijken van je lingeriemaat!
  • Het meten is slechts een richtlijn. Hoe goed je ook meet. Pas wanneer je je bh past weet je of dit de juiste keus is.

Het meten

De onderwijdte (figuur 1)

  • Meet direct onder de borsten de omvang van je ribben.
  • Trek de centimeter strak aan na een normale uitademing. De centimeter is niet elastisch, de band van de sport bh wel. Vandaar dat je dit strak moet meten.

Nu heb je in centimeters je onderwijdte gemeten.

De bovenwijdte (figuur 2)

  • Meet over het dikste deel van de borsten waar je omvang het grootst is. Dit is ter hoogte van de tepellijn.
  • Houdt de centimeter voor- en achter op dezelfde hoogte, anders meet je teveel centimeters. Meet normaal en niet strak. Wanneer de centimeter insnijdt dan meet je te weinig centimeters.

Nu heb je in centimeters de bovenwijdte gemeten.

Maat uitrekenen

Vul de opgemeten centimeters van je onder- en bovenwijdte in de tabel en je krijgt vervolgens te zien welke bh-maat overeenkomst met de door jou opgemeten maten. Mocht het opmeten minder nauwkeurig zijn gelukt dan wijkt deze maat natuurlijk af, één centimeter verschil kan al een andere maat opleveren.

 GA NAAR BH-MAAT TABEL >