De voordelen van menstruatie ondergoed - BH Support

Mijn Account

Winkelmandje

Ga naar de shop

De voordelen van Menstruatie ondergoed

Wat is het geheim achter menstruatie ondergoed, hoeveel bloed het opvangt, zitten ze wel lekker, hoe het zit met de luchtjes, voelt het nat aan, hoe vaak moet ik verschonen, waarom zou ik overstappen en is het duurzaam? Waar komt het eigenlijk vandaan, als wat je wilt weten over menstruatie ondergoed lees je hier!

Om te beginnen, wat is menstruatie ondergoed eigenlijk?

Menstruatie ondergoed is wasbaar, herbruikbaar ondergoed dat menstruatiebloed opvangt, absorbeert en neutraliseert door middel van innovatieve, geïntegreerde stoflaagjes in het kruisje. Je kunt het ondergoed dragen ter vervanging van maandverband, tampons en inlegkruisjes maar ook als extra bescherming als je simpelweg extra zekerheid wilt.
Na een dag of nacht dragen kun je het ondergoed uitspoelen of wassen en weer hergebruiken. Je hebt ‘gewoon’ ondergoed aan waar verder niks anders aan is en net als gewone slips in verschillende modellen, maten en materialen bestaan. Benieuwd naar de collectie menstruatie ondergoed? Klik hier en neem een kijkje!

Zo werkt het menstruatie ondergoed

Een innovatieve technologie verwerkt in vier verschillende flinterdunne stoflaagjes zorgt ervoor dat in het kruisje van het menstruatie ondergoed het bloed wordt opgenomen, groei van bacteriën wordt voorkomen, geurtjes geneutraliseerd en waterproof is zodat doorlekken 100% wordt voorkomen.

Alles wat je wilt weten over menstruatie ondergoed

Hoeveel bloed kan het menstruatie ondergoed opvangen?

Een menstruatie broekje, even afhankelijk van het merk of model, kan wel 20-30 ml bloed opnemen. Ter vergelijking, één menstruatie slip heeft het absorptievermogen van 3-4 theelepels wat overeenkomt met 3 maandverbanden of 4 tampons.

Of menstruatie ondergoed lekker zit?

Daar kunnen we heel kort over zijn: JA! Zelfs het ‘dikste’ broekje zijn de opvanglaagjes nog steeds flinterdun. En ze zijn allemaal erg zacht. Geen gekraak, geen geritsel en helemaal niet alsof je een pamper aan hebt. Als je menstruatie ondergoed voor het eerst aantrekt, voelt het kruisje misschien een beetje stijf maar al snel zal het aanvoelen als normaal ondergoed. En niet minder belangrijk, aan de buitenkant van je kleding zie je feitelijk geen verschil met een gewone slip of string.

Als je jaren maandverband of tampons hebt gebruikt zal het de eerste keren misschien even wennen zijn dat je nu plotseling niks meer draagt en moet vertrouwen op je ondergoed. Je vergeet al snel dat je iets anders aan hebt dan normaal. Het menstruatie ondergoed zit gewoon comfortabel, geen vervelend gevoel meer tussen je benen maar een comfortabel flinterdun kussentje (+ 3 mm). Het ondergoed voelt niet plakkerig, synthetisch of zweterig aan en is van ademend materiaal.

Hoe zit het met de luchtjes bij het menstruatie ondergoed?

Ongesteld zijn is nu eenmaal niet de meest comfortabele tijd van de maand. Een fris gevoel maakt al een heleboel verschil. Menstruatie ondergoed heeft hier iets op gevonden. De bovenste antibacteriële laag van de slip heeft een vochtafdrijvende functie. Bloed wordt opgenomen in de laag eronder zodat jij een fris gevoel behoudt en comfortabel de dag doorkomt. Je voelt je droger, comfortabeler dan met maandverband zonder angst om door te lekken.

Voelt menstruatie ondergoed nat aan?

Bij de meeste vrouwen is dit de meest zorgwekkende gedachte. Het is natuurlijk geen comfortabel idee als het constant vochtig aanvoelt. Menstruatie ondergoed absorbeert echter snel je menstruatie bloed, zodat het niet absoluut nat aanvoelt.

Hoe vaak moet ik het menstruatie ondergoed verschonen en hoe was je het?

Gemiddeld gaat het menstruatie ondergoed 8-12 uur per dag mee, afhankelijk van, net zoals bij maandverband en tampons, hoeveel je bloed. Op lichte tot medium dagen kun je het menstruatie ondergoed de hele dag dragen. Als de dag er op zit kun je ’s avonds voor je naar bed gaat weer een schone menstruatieslip aan doen. Daarom is het handig meerdere slips aan te schaffen, zodat je altijd kunt wisselen. Als je menstruatie zwaarder is, wil je misschien eerder in een schoon paar wisselen.

Na ze gedragen te hebben, spoel je ze uit en dan kun je ze wassen in de wasmachine op 30-50 graden tegelijk met ander wasgoed, zonder wasverzachter. Daarna laat je ze drogen aan de waslijn (niet in de droger) en zijn ze klaar om opnieuw te gebruiken.

Waarom de overstap maken naar menstruatieondergoed?

Naast de comfortfactor, probeer menstruatie ondergoed als je op zoek bent naar een minder irriterende manier dan het inbrengen van tampons, als back-up als je een zware menstruatie hebt en vaak doorlekt. Of juist op lichtere dagen, als je het gebruik van een inlegkruisje bijvoorbeeld niet prettig vindt.

Menstruatie ondergoed is ideaal op dagen dat je ongesteld zou kunnen worden, er zijn maar weinig vrouwen die daar namelijk de klok op gelijk kunnen zetten. Ook ’s nachts is menstruatie ondergoed een uitkomst, doorlekken overkomt iedereen wel eens, hoe hard je ook je best doet om ongelukjes te voorkomen. Het nieuwe menstruatie ondergoed laat je met een gerust hart slapen en je bent 8-12 uur lang beschermt.

Als je voor het eerst ongesteld bent geworden, is menstruatie ondergoed een veilig product om te gebruiken omdat je niks in hoeft te brengen en ‘gewoon’ ondergoed kunt dragen. Het ondergoed is er vanaf maat 34 en daarom te gebruiken vanaf ongeveer 10-12 jaar. Als je pas begint met menstrueren begrijpen we heel goed je dit misschien nog niet van de daken af wilt schreeuwen. Doordat het ondergoed vanaf de buitenkant op een normale slip lijkt, kan niemand zien of weten dat je ongesteld bent.

Menstruatie ondergoed draag je ook tijdens de laatste maanden van je zwangerschap en na je bevalling als je last hebt van afscheiding en of licht urineverlies. Ook is het prettig om na je bevalling zacht ondergoed te dragen, je lichaam heeft heel wat te verduren gehad en daarom rust nodig om weer te herstellen.

Menstruatie ondergoed, het alternatief voor wegwerpmenstruatieproducten!

Menstruatie ondergoed is duurzaam omdat je geen of minder wegwerpproducten nodig hebt zoals maandverband, tampons en inlegkruisjes. Zelfs als je gemiddeld menstrueert, verbruik je nogal wat wegwerpmenstruatieproducten. Per dag heb je al gauw 5 producten nodig, reken maar eens uit. Je bent zo’n 40 jaar van je leven ongesteld, ongeveer 13x per jaar en plusminus 5 dagen per periode. Omgerekend zijn dat 13.000 maandverbanden of tampons. Als je dit afval weegt, zorgt maandverband op een vrouwenleven voor 90 kilo restafval en tampons 60 kilo. Gebruikt maandverband en tampons horen bij het restafval en zijn dus niet te recyclen, noch bio afbreekbaar aangezien er plastic en andere synthetisch materiaal aan te pas komt. Al deze maandverbanden en tampons zorgen daarom ook nog eens voor dat er een heleboel kunststoffen en chemicaliën in ons riool, watersysteem en de oceanen terecht komt. Er valt dus heel wat te besparen, zowel qua grondstoffen als qua geld!

We willen allemaal graag iets doen voor het milieu, alle kleine beetjes helpen om een bijdrage te leveren aan een schonere wereld. Het menstruatie ondergoed wordt gemaakt van duurzame materialen als bamboetextiel, organische katoen met een mix van Elastane en kun je lang hergebruiken en bovendien bespaar je een heleboel kosten uit. Menstruatie ondergoed is in aanschaf duurder dan een gewone slip. Maar die kostprijs haal je er op termijn weer uit, als je weet dat een vrouw gemiddeld zo’n € 150,- per jaar uitgeeft aan wegwerpbare menstruatieproducten en niet te vergeten slips die uiteindelijk weggooit omdat de bloedvlekjes er niet meer uitgaan. De aanschafprijs is dus overkomelijk als je bedenkt dat het menstruatie ondergoed 4 tot 5 jaar bij maandelijks gebruik meegaat en hoeveel wegwerpproducten je ermee kunt besparen. Het gaat dus lekker lang mee en is daarna gewoon recyclebaar.

Waar komt menstruatie ondergoed vandaan?

‘Period panties’ hebben inmiddels in Amerika al een tijdje hun opmars gemaakt en zijn goed ingeburgerd. In Nederland is de trend voor menstruatie ondergoed nog maar net begonnen. Er is nog veel taboe en schaamte rondom menstruatie, maar waarom schamen we ons voor iets dat zo normaal is? Het menstruatie ondergoed zal bijdragen dat vrouwen tijdens hun periode zich hygiënischer voelen en is gebruiksvriendelijker dan de associatie die zij hebben met bebloed en ruikend maandverband of het inbrengen en verwijderen van tampons. Onze ervaring is als je menstruatie ondergoed eens hebt gebruikt, wil je niet meer terug. Wie bang is dat het vies aanvoelt, kunnen wij direct geruststellen. De stof van het ondergoed droogt op en neutraliseert de geuren zónder dat er chemicaliën aan te pas komen. Veel hygiënischer, gebruiksvriendelijker en taboedoorbrekender kan volgens ons niet.

Door de groeiende vraag en aanbod zal ons assortiment menstruatie ondergoed zich snel uitbreiden in meer kleurtjes en verschillende modellen. En hoe lokaler, hoe beter en daarom hebben we alleen die merken menstruatie ondergoed gekozen die in Europa produceren.

 • MEGA
  ACTIE!
  Badge Synthetic ondergoed | Soft second me, Essentials, Smoothies, SoftStretch

  CHANTELLE menstruatie tailleslip ‘Kaki’

   39,95
   14,95

  Maten 34 t/m 52 • Productcode P_CH_C16L70_079

  Menstruatie tailleslip met smal kanten randje.
  CHANTELLE menstruatie tailleslip 'Kaki'.CHANTELLE menstruatie tailleslip 'Kaki'.De menstruatie slip is een innovatief alternatief voor wegwerp menstruatieproducten.Menstruatie slip is 100% lekvrij, comfortabel, duurzaam, geurvrij, discreet, onopvallend, ecologisch, goed wasbaar en kwalitatief.Menstruatie slip heeft het absorptievermogen van 4 tampons.CHANTELLE menstruatie tailleslip 'Kaki'.
  View Product
 • MEGA
  ACTIE!
  Badge Synthetic ondergoed | Soft second me, Essentials, Smoothies, SoftStretch

  CHANTELLE menstruatie tailleslip ‘Zwart’

   39,95
   14,95

  Maten 34 t/m 52 • Productcode P_CH_C16L70_011

  Menstruatie tailleslip met smal kanten randje.
  CHANTELLE menstruatie tailleslip 'Zwart'.CHANTELLE menstruatie tailleslip 'Zwart'.CHANTELLE menstruatie tailleslip 'Zwart'.Chantelle menstruatie tailleslip biedt een veilige, betrouwbare en comfortabel gevoel tijdens je menstruatie voor rustgevende nachten en zorgeloze dagen.Menstruatie slip is 100% lekvrij, comfortabel, duurzaam, geurvrij, discreet, onopvallend, ecologisch, goed wasbaar en kwalitatief.Menstruatie slip heeft het absorptievermogen van 4 tampons.De menstruatie slip is een innovatief alternatief voor wegwerp menstruatieproducten.Menstruatieslips geschikt voor overdag en ’s nachts en voor elke menstruerende vrouw.
  View Product
 • MEGA
  ACTIE!
  Badge Synthetic ondergoed | Soft second me, Essentials, Smoothies, SoftStretch

  CHANTELLE menstruatie tailleslip kant ‘Mahonie’

   39,95
   14,95

  Maten 34 t/m 52 • Productcode P_CH_C15L70_08Q

  Menstruatie tailleslip met een hoge kanten rand.
  CHANTELLE menstruatie tailleslip kant 'Mahonie'.CHANTELLE menstruatie tailleslip kant 'Mahonie'.Menstruatie slip is 100% lekvrij, comfortabel, duurzaam, geurvrij, discreet, onopvallend, ecologisch, goed wasbaar en kwalitatief.Menstruatie slip heeft het absorptievermogen van 4 tampons.De menstruatie slip is een innovatief alternatief voor wegwerp menstruatieproducten.CHANTELLE menstruatie tailleslip kant 'Mahonie'.CHANTELLE menstruatie tailleslip kant 'Mahonie'..
  View Product
 • MEGA
  ACTIE!
  Badge Synthetic ondergoed | Soft second me, Essentials, Smoothies, SoftStretch

  BLOOMING menstruatie tailleslip Super romy ‘Navy’

   34,95
   14,95

  Maten 34 t/m 48 • Productcode P_BL_210731_BLU

  Biedt nog meer zekerheid tijdens je menstruatie, extra hoog absorptievermogen.
  Navy blauwe BLOOMING menstruatie tailleslip 'Super romy' zwart koop je online bij BHSupport.nlNavy blauwe BLOOMING menstruatie tailleslip 'Super romy' zwart koop je online bij BHSupport.nlNavy blauwe BLOOMING menstruatie tailleslip 'Super romy' zwart koop je online bij BHSupport.nlMenstruatie slip heeft het absorptievermogen van 4 tampons.BLOOMING menstruatie tailleslip Super romy 'Navy' koop je bij BHSupport.
  View Product
 • MEGA
  ACTIE!
  Badge Synthetic ondergoed | Soft second me, Essentials, Smoothies, SoftStretch

  BLOOMING menstruatie tailleslip Super romy ‘Rood’

   34,95
   14,95

  Maten 34 t/m 48 • Productcode P_BL_210731_ROU

  Biedt nog meer zekerheid tijdens je menstruatie, extra hoog absorptievermogen.
  Rode BLOOMING menstruatie tailleslip 'Super romy' zwart koop je online bij BHSupport.nlRode BLOOMING menstruatie tailleslip 'Super romy' zwart koop je online bij BHSupport.nlRode BLOOMING menstruatie tailleslip 'Super romy' zwart koop je online bij BHSupport.nlMenstruatie slip heeft het absorptievermogen van 4 tampons.BLOOMING menstruatie tailleslip Super romy 'Rood' koop je bij BHSupport.BLOOMING menstruatie tailleslip Super romy 'Rood'.
  View Product